LO Pétillante is een gezellig ontmoetingscentrum!
KalenderLO Pétillante... een woordje uitleg.Hoe je ons kan contacteren...Waar je moet afslaan en zo...

 


OP ONS PODIUM TIJDENS SEIZOEN 2018-2019


EVENEMENT

AANVANG
(DEUR)
VVK
KASSA


DONDERDAG • 06/09/2018

YENT'L ADAMS
RUBEN FOCKETYN

SEIZOENSOPENER:
DUBBELCONCERT
20:15 (19:45)


YENT'L ADAMS
Yent'l Adams is een singer-songwriter/fingerstyle gitarist uit Wuustwezel. Begeesterd door de rijke gitaarmuziek van Newton Faulkner, Ben Howard, Thomas Leeb, Mike Dawes,... bevat de nieuwe setlist van Yent'l pakkende, speelse en hartveroverende gitaarsongs, die je zullen aanzetten om zelf luidop te gaan dromen! In 2018 - 2019 ligt na avonturen zoals Leffingeleuren Busker Street, enkele van haar grootste helden ontmoeten, ... alvast een leuke muzikale toekomst in het verschiet!

RUBEN FOCKETYN
Na een halvefinaleplaats in Humo’s Rock Rally, enkele voorprogramma’s van Amy Macdonald en samenwerkingen met Steven De bruyn & Roland Van Campenhout bracht Ruben Focketyn in 2015 als Nevada Fellow zijn eerste soloworp The Man Inside The Bowl uit. Deze leverde hem speeltijd op Radio 1 op met de single ‘Beam Of Light’.

Vorig seizoen passeerde hij al in gezelschap van Wouter Deprez met Bloemen, Bijen en Borstbollen. Naar aanleiding hiervan bracht Ruben z’n tweede solo EP Fresh Dust, Part I uit. Verder kreeg de single Buffalo van zijn eerste langspeelplaat 'Alpine Tundra' airplay op radio 1 • vrije bijdrage

DINSDAG • 11/09/2018

ERNST LÖW
met DEBORAH OSTREGA

MUZIKALE BOEKVOORSTELLING
20:15 (19:45)


ERNST LÖW • ADVOCATEN LIEGEN NIET
Ernst Löw (acteur, auteur en singer-songwriter met roots in Amsterdam, maar al een hele tijd residerend in Antwerpen) stelt zijn nieuwe roman voor.

Het hoofdpersonage in 'Advocaten Liegen niet'  is (ex-bokser) advocaat Joris Verlackt, die niet meer tegen de laksheid van het systeem kan en zich zodanig gaat verzetten dat hij het noorden dreigt te verliezen... Deze tragikomische fictieroman is in één adem geschreven. Een adem die zijn inspiratie vond in de werkelijk waanzinnige toestanden die mensen in een vechtscheiding kunnen overkomen. Geïnspireerd door verhalen van andere mensen die in dergelijke situaties verkeren en door toestanden die Löw van zeer dichtbij vanaf de zijlijn meemaakt.

Samen met Deborah Ostrega komt Ernst over zijn boek vertellen, worden er enkele passages voorgelezen en zullen er eveneens Nederlandstalige kleinkunstklassiekers gebracht worden.
Kortom: de avond is het best te omschrijven als een "muzikale boekvoorstelling" • vrije bijdrage

ZATERDAG • 15/09/2018


REPAIR CAFÉ
14 - 17 u
(14:00)


Het opvangcentrum van Fedasil Broechem, Buurthuis LO-Pétillante en het Buurtcomité (Van Den Nestlaan/Abelebaan) nodigen u uit op een nieuwe editie van het Repair-Café.

Onze vrijwilligers helpen u om uw materiaal te herstellen. Reparaties zijn gratis met uitzondering van eventuele onderdelen.

Waar: Opvangcentrum Broechem - Van Den Nestlaan 104.

LO Pétillante zorgt voor muzikale omlijsting, gebracht door MTCHUK. Er is kinderanimatie voorzien.

VRIJDAG • 28/09/2018

SMALL HANDS
(Irjen Van Impe: zang, Jan Tempst: zang & gitaar, Alain Molinard: gitaar, en als special guest: Frank Vandenheede op percussie)
CONCERT
21:00 (19:00)


Small hands bestaat uit drie werkcollega's. Irjen, Jan en Alain weten dan ook hoe ze na een vermoeiende werkweek kunnen zorgen voor het ideale startpunt van het weekend. Ze brengen rustige ballads op geheel eigenwijze wijze en laten zo de werkstress langzaam wegsmelten.

Small Hands stond al enkele keren op onze planken. Intussen hebben ze gezocht naar meer samenzang, gesleuteld aan de arrangementen voor de twee gitaren, en er is percussie toegevoegd. Ze hebben er veel goesting in. Kom genieten van hun vertrouwde recept, in een nieuwe jasje. Speciaal voor dit optreden: Frank Vandenheede zorgt in enkele nummers voor extra percussie.

En voor wie dat allemaal een beetje vaag klinkt, hebben ze ook nog dit filmpje als inleiding • vrije bijdrage!

DONDERDAG • 04/10/2018

JONAS MEERSMANS
(Jonas Meersmans: gitaar, Nikki Verlinden: viool)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


Amper een jaar na zijn debuut, onthult Jonas Meersmans deel twee van het instrumentale Monnift-drieluik. Monnift I bevatte vijf akoestische solo gitaarstukken, die bouwden op naar de afsluiter ‘Eindstrijd’, een duet met viool. Op het nieuwe album zet het solitaire gitaarspel een stap opzij. Er ligt meer focus op samenspel en het verfijnen van compositie wordt verder uitgediept. De viool krijgt een prominentere rol, ondersteund door een occasionele koperblazer. In vroegere jaren nam Jonas vijf goed onthaalde albums op met het instrumentale kwartet Codasync. Hij schreef ook muziek voor kortfilms, waaronder het award-winnende debuut ‘Broeders’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah. De muziek van ‘Monnift I’ was regelmatig te horen op radio Klara, en natuurlijk in LO Pétillante.

We waren danig onder de indruk van deze gitarist, die ons vaak met ingehouden adem liet luisteren. De interactie met de viool is verstillend mooi. Het geheel zorgt voor momenten van betovering en verwondering. De doordachte composities en de precieze uitvoering, maken van dit concert een aangenaam muzikaal avontuur dat nog lang zal blijven hangen. Nikki Verlinden neemt de vioolpartijen voor haar rekening. • vrije bijdrage!

ZATERDAG • 13/10/2018

BILLY & BLOOMFISH
(Kathleen Vandenhoudt & Pascale Michiels)
CONCERT
20:15 (19:45)


CD VOORSTELLING 'HAPPY INCOMPLETE'
We hoeven hen niet meer aan u voor te stellen. Ze zijn kind-aan-huis in LO Pétillante en weten het publiek telkens weer te verrassen en te begeesteren. En nu hebben ze een nieuwe cd. Daar hebben ze hard aan gewerkt, en ze stellen hem dan ook graag – met enige trots – aan u voor.

De titel alleen al vertelt het hele verhaal: als je al zo lang in dit leven staat, heb je al van alles meegemaakt, kisten vol herinneringen verzameld, zalige momenten beleefd maar ook verwondingen opgelopen en er littekens aan overgehouden. Als je dan kan zeggen dat het ondanks alles wel 'goed' is, dan ben je ‘onvolmaakt gelukkig’.... Een concert van deze twee dames is het meervoud van samenzang en samenspel, twee prachtige, krachtige stemmen die elkaar raken en weer loslaten zoals golven over golven in een zee van rauwe puurheid, die je met hart en ziel meenemen op hun muzikale trip. • vrije bijdrage!

DINSDAG • 23/10/2018

ERFRECHT EN NALATENSCHAP
(door: Natasja Vermeulen)
INFOAVOND
20:15 (19:45)
/
/
Hoe zit het nu eigenlijk met die successierechten? Wat is erfrecht / erfbelasting? Hoe een testament opmaken? Worden alle rekeningen bij overlijden onmiddellijk geblokkeerd? Het zijn vragen waar we allemaal al wel eens bij stil staan.

Natasja Vermeulen – notarieel juriste – komt op deze infoavond op boeiende wijze over deze materie vertellen. Zij geeft juridisch advies en helpt zo beslissingen te nemen die u en uw erfgenamen heel voordelig uitkomen. Een gericht advies voor fiscale rust. Hebt u nu reeds concrete vragen, speel ze ons gerust al door. Na de pauze kan Natasja eventueel al antwoord geven. • GRATIS

VRIJDAG • 26/10/2018

TEGEN BETER WETEN IN
(Timothy Van de Gejuchte: zang, Robin Van Araignien: gitaar)
CONCERT
21:00 (19:00)


5 JAAR TEGEN BETER WETEN IN!
Tegen Beter Weten In is een licht gestoord doch zindelijk akoestisch duo uit het Antwerpse. Deze rakkers doen hun ding voornamelijk in het Nederlands. Een optreden is als het ware een emotionele rollercoaster: geen onderwerp of gevoel wordt uit de weg gegaan (u bent bij deze gewaarschuwd!). Maar één ding is zeker: nadat de laatste noot is uitgestorven, overheerst hetzelfde gevoel van intens welbehagen als op een luie zondagochtend in foetushouding onder uw warm donsdeken. (Of een tintelend gevoel van naakt rollen in natte sneeuw – al naargelang uw gemoedsgesteldheid).

Het begon een hele tijd geleden op een verjaardagsfeestje. Toen ze de lokale band aan het werk zagen, overviel hen (daarin bijgestaan door enkele Duvels) een gevoel van 'dat kunnen wij ook wel'. Zichzelf amuserend op tientallen podia, hielden ze het intussen al vijf jaar vol… en dat moet gevierd worden! Vlaanderen hebben ze al veroverd enneuh… door de keuze voor het Nederlands zal die veroveringstocht niet veel verder reiken dan dat, maar dat is nu ook weer niet zó erg, want in pakweg Australië hebben ze toch geen Duvel. Kortom LO Pétillante voldoet aan alle eisen en dus komen ze vol enthousiasme hun verjaardagsding voor u doen… Een groot voordeel voor u, want zeg nu zelf: de vluchten naar Australië zijn behoorlijk prijzig. Verwacht doodserieuze humor en veel meer… www.tegenbeterwetenin.be • vrije bijdrage!

DONDERDAG • 01/11/2018

ENIRA
(Kurt Wertelaers: zang en gitaar, Nele Costers: zang, Wim Van Deuren: piano, Tine Anthonis: cello, Veronica Staes: viola)
CONCERT
14:30 (14:00)


CD-VOORSTELLING • FOR ALL LOST TIME
Enira, we krijgen er nooit genoeg van. Ze brengen de perfecte mix van natuurlijke schoonheid en diepgaande intensiteit. Subtiele akoestische rock met de heerlijk doorleefde stem van Kurt Wertelaers. Doodeerlijke arrangementen met piano, strijkers en zang, hier en daar aangevuld met een streep akoestische gitaar. Maar dat wisten jullie al, want ze stonden al meermaals op ons podium, telkens voor een enthousiast publiek.

Sinds kort hebben ze een EP uit, met daarop enkele van hun mooiste nummers. Die komen ze aan u voorstellen, netjes ingekaderd, in een volledig concert.

Geniet van Wim Van Deuren op de piano, Nele Costers die de backing vocals voor haar rekening neemt en laat u meevoeren door het indringende spel van Tine Anthonis op cello en Veronica Staes op viola. Proef al even voor met "Picture This"…

We hoeven hier niet veel meer woorden aan vuil te maken: Enira is goed. Enira is krachtig. Enira gaat diep. Ze zorgen voor een vluchtig vleugje melancholie met sprankeltjes van de bitterzoete kant van het leven. Telkens weer indrukwekkend. Moet u meegemaakt hebben! Vrije bijdrage!

DONDERDAG • 08/11/2018

LIES EN JEROEN
(Lies Van Camp: zang en gitaar, Jeroen Knaepen: zang en gitaar)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


CD-VOORSTELLING: ALLES HEEFT Z'N TIJD
De trouwe bezoekers van LO Pétillante herinneren zich dit duo vast nog! Die begrijpen ook meteen waarom we hen opnieuw vroegen.

Twee jaar later verrast dit duo het publiek met vooral eigen – maar herkenbare – nummers van eerlijke makelij. Kortstondig gerijpt, maar diep geworteld. De haarfijne samenzang in combinatie met twee akoestische gitaren stuwt het geheel naar ongekende hoogten. Enkele van die nummers waren helemaal volgroeid en werden met zorg aan een EP toevertrouwd. Die komen ze vanavond vol enthousiasme kleinkunstig aan u voorstellen… Luister al even naar 'Voor ik verdrink'.

Voor die eerste EP lieten ze zich omringen met muzikanten die reeds ruimschoots hun sporen verdienden in de (Nederlandstalige) muziekwereld. De opnames gebeurden in de Room 13 Studio van Yves Meersschaert (Kris De Bruyne Trio, Le grand bateau). Multi-instrumentalist Thomas Noël (Lieven Tavernier, The city song) kiest de juiste klankschakeringen met gitaren en toetsinstrumenten allerhande. Tine Allegaert kleurt het geheel met sfeervolle trompetarrangementen.

Jeroen Knaepen is trouwens zelf ook een meer dan verdienstelijk (folk)gitartist, met palmares dat ons hier te ver zou leiden. Om maar te zeggen dat we u deze avond warm kunnen aanbevelen! • vrije bijdrage!

WOENSDAG • 21/11/2018

TAFELVRIENDEN
GEZELLIG SAMEN AAN TAFEL! 19:00 (18:45)

21
Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen:

 Menu:
   • Pittige pompoensoep
   • Champignons Bourguinon met waterkerspuree
   • Mokkashake

Inschrijven kan t.e.m. maandag 19 november via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.

VRIJDAG • 23/11/2018

JACK IN THE BOX
(Antje Cochuyt: zang en ukelele, Steven Sarrazyn: keys en sounds, Teun De Voeght: gitaar, Thomas Janssens: Bass, en Ward Christens: Drums)
CONCERT
21:00 (19:00)


In juni 2015 kwamen ze naar LO Pétillante met een try-out van de nummers voor hun eerste EP. Ze verrasten ons door hun speelsheid, hun bijzondere instrumentarium, hun net-iets-andere aanpak, hun amusante live-performance, hun warme présence, hun gevarieerde songs, hun ontwapenende charme en de mooie samenzang. We vonden hen een bijzonder fijne ontdekking en drukten hen op het hart ons te contacteren als ze iets nieuws hadden…

En nu is het zo ver. Na hun EP in 2016 en de single ‘Show off’ in 2017, voldraagt de Gentse band Jack in the Box in het najaar van 2018 hun eerste full album. Vorige maand kwam de eerste single uit: "Déjà Vu" – inclusief amusante videoclip.

De band draait nog steeds rond zangeres Antje Cochuyt die, al dan niet met ukelele in de hand, de ene keer beroert en dan weer bezwerend uit de hoek komt. Jack in the Box combineert niet alleen kleine, mysterieuze songs die doen denken aan CocoRosie en Little Joy met nonchalante triphop (waarbij Portishead nooit ver weg is); maar experimenteert ook met snedige gitaren, indiepop en synths. Moet u gezien hebben! (www.jackinthebox.be) • vrije bijdrage.

ZONDAG • 25/11/2018

BIJ DE BUREN OP DE KOFFIE
(wijkinitiatief)
GEZELLIGE KENNISMAKING!
start: 14u
tot: 16u


De buren op de koffie vragen, het is een oerdegelijk Vlaams gebruik. Ook dit jaar nodigen wij onze buren uit op de koffie. En 'onze buren'… dat zijn enkele bewoners van Fedasil (en een begeleider). Bij de buren op de koffie zal doorgaan op zondag 25 november van 14u tot 16u.

Als er nog buren zijn, die ook bewoners op de koffie wensen, neem dan zeker conact. Het is de bedoeling dat we net zoals vorig jaar met een klein groepje bewoners langskomen om een tasje koffie (of iets anders) te drinken en elkaar wat beter te leren kennen.

DONDERDAG • 06/12/2018

BLUEMAXX
BleuMaxx is: Dieter Van Peteghem (zang, gitaar), Luc Van Peteghem (zang, contrabas), Jan Michielsen (zang, mandoline), Gerd Van Loock (banjo), Stefan van Laethem (zang, fiddle)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


De vingervlugge snarentemmers van BlueMaxx komen terug! Vrolijke reeksen noten stijgen op uit het blauwe prairiegras en bezorgen u een energieke avond. Opzwepende nummers worden afgewisseld met enkele bloedmooie hartverwarmende songs… Haast u naar LO Pétillante! Gooi nog een blok op het kampvuur en geniet van een avond vol afwisselende Bluegrass-muziek.

Deze bluegrassjongens met roots in o.a. Oelegem, stonden al een paar keer op de planken van LO Pétillante. De voorbije twee jaar sleutelden ze hard aan hun repertoire. Het resultaat is een koffer vol toffe toffe songs in bluegrass-outfit. Enerzijds brengen ze de tofste klassiekers uit hun vorige shows, maar ze brengen dit keer ook heel wat nieuwe en frisse vertolkingen mee. De arrangementen werden ook een beetje aangepast omdat Gerd Van Loock werd gevraagd om de groep te vervolledigen na het vertrek van gitarist Marc. Alleen speelt Gerd banjo en geen gitaar, dus werden de rollen wat anders verdeeld. Kortom: het wordt een prima combinatie van een vertrouwd BlueMaxx-concert en een ontdekkingsreis in hun opgefriste repertoire.

Verwacht klassiekers, verrassende bewerkingen van songs die al weleens uit andere genres ontleend worden, een streepje humor, knap gezongen gospel, heel veel vingeracrobatie en prachtig samenklinkende stemmen. Nog nooit van BlueMaxx gehoord? Hier vinden jullie een introductiefilmpje: BlueMaxx in 5 minutes! Voor meer info over de groep: www.bluemaxx.be. • vrije bijdrage.

VRIJDAG • 07/12/2018

MULTICULTURELE QUIZ
(met: Opvangcentrum Fedasil)
QUIZ
20:00 (19:00)

8€(*)
Er is een nieuwe datum voor de Quiz: 7 december.De opbrengst van deze speciale quiz gaat naar het steunfonds van het opvangcentrum. Maximaal 10 ploegen kunnen zich hiervoor inschrijven. Een ploeg bestaat uit max 4 deelnemers. Elk team krijgt als bonus 2 bewoners uit het opvangcentrum in de ploeg. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info.broechem@fedasil.be.

ZATERDAG • 8/12/2018

DE ZANGCOACH
(en zijn leerlingen)
LEERLINGENCONCERT
20:00 (19:30)
12,50
15
Zie op één avond 12 verschillende zangers, verschillende stemmen, verschillende werelden die elk één nummer zingen!

Kees Meerman presenteert de avond en zingt zelf ook een nummer! Steven Beyers is de pianist van dienst. Het Leerlingenconcert is een enorm warme avond die oergezellig is en waar veel gelachen en genoten wordt!

Geniet van beginnende zangers die heel wat in hun mars hebben! En dat alles in het gezelligste theater van België: LO Pétillante. Kom genieten!

VRIJDAG • 14/12/2018

WARDROBE
(Johan Verckist, Sarah Green, Arne Leurentop)
CONCERT
21:00 (19:00)


Johan Verckist (Shun Club, Glitterpaard) heeft zich in zijn nieuwe project Wardrobe van zijn meest dogmatische kant laten zien. Muzikanten kregen voor ze samen de studio indoken geen noot te horen van de composities die hij voor zijn debuut "Crawling" had geschreven. Dit naar analogie met de aanpak van de grote sessiemuzikanten uit de jaren ’70 kregen. Zo kregen ze amper tijd om ze te leren, om zo frisheid te laten samengaan met kunde. Samen met producer Pascal Deweze leverden ze 11 broze en ingetogen composities af die net door hun eenvoud hun ware aard niet onmiddellijk prijsgeven maar langzaam maar zeker onder je huid en in je hart zullen kruipen. Het debuut trok de aandacht van pers en media.

Live brachten ze de songs meer levendig dan op het album. Gaandeweg veranderde hun sound. Met deze ervaring in hun rugzak, besloten ze de studio in te duiken voor een tweede album. "Giving Up A Ghost". De eerste single "24 weeks" kwam uit in september, en zeer recent volgde "Off The Reel", waarvan u hier de videoclip kan vinden. Het nummer werd inmiddels opgepikt door Studio Brussel.

Voor wie de naam Johan Verckist niet meteen een belletje doet rinkelen, kunnen we erbij vertellen dat hij zich wist te omringen met wel heel straffe muzikanten als Sarah Green van Portland en Arne Leurentop, die jullie aan het werk konden zien met Sir Yes Sir (eerder bij ons op de planken), Liesa Van der Aa en Hannelore Bedert. Als dat geen referentie is om 'u' tegen te zeggen… Sowieso straffer dan de glühwein, die in deze decemberdagen toch veel te zoet gedronken wordt. Kom zeker proeven van dit fijne concert! • vrije bijdrage.

DINSDAG • 18/12/2018

ONS ZANGKOOR ZINGT VOOR U

TOONMOMENT
20:45 (20:30)


De juni-editie kende veel bijval… en dus laat het koor zich in december nog eens van hun beste kant zien. Ook benieuwd wat koorleidster Tine Joris hen intussen heeft bijgebracht? Hou onze nieuwsbrief in de gaten: Meer info in de volgende editie. • GRATIS!

ZATERDAG • 19/01/2019

BRASSERIE CROQUE-NOTES
(Jo Vermeulen (zang en gitaar), Veerle Verhulst (viool), Kris Van Daele (contrabas), Jan Moonen (gitaar), Tom Meeuws (percussie))
CONCERT
20:15 (19:45)
10€  
12,50€
GEORGES BRASSENS: SA MAUVAISE RÉPUTATION…

Na twee jaar komen ze nog een keer naar Lo Pétillante! We kozen voor het gloednieuwe programma "Sa mauvaise réputation…" – Het mag al eens minder braaf zijn.

Het repertoire van Georges Brassens blijft onuitputtelijk. Nogal wat van zijn nummers waren ooit verboden – om politieke, religieuze of erotische redenen. Het zijn vaak ballades die voor sommige oren te anarchistisch, te godslasterend of te pornografisch klonken. Verboden op de radio, verboden in het parochiehuis, verboden onder dictaturen.
Brasserie Croques-Notes verlegt deze avond z'n eigen grenzen met een aantal chansons die ze voor het eerst (durven) zingen. Sommigen werden ware klassiekers, andere werden gekoesterd door fijnproevers. En altijd is er die licht ironische ondertoon. De vorige edities werden druk bijgewoond, dus bestel tijdig uw tickets!

Meer info? www.brasserie-croquenotes.be

VRIJDAG • 25/01/2019

JOOS
(Zang: Ellen Schepers (pianiste Triunfal quintet), Contrabas en zang: Juno Kerstens (Cream Colored Ponies, the Bonnie Blues), Viool en zang: Linde Verjans, Rhodes en saxofoon: Nathan Kerstens, Drums en percussie: Tijl Piryns (Martine de Kok, You Raskal You), Gitaar: Ludgarde Joos)
CONCERT
21:00 (19:00)


VOOR ALTIJD
Lutgarde Joos nam een EP op met liedjes over grote en kleine herinneringen. Voor de live-voorstelling van deze Nederlandstalige cd stelde ze een – zonder overdrijven – fantastische band samen, met stuk voor stuk uitstekende muzikanten, waarvan er een aantal eerder op onze planken stonden (soms meermaals).
Een avond met Nederlandstalige folkpop, rijk maar gedoseerd gearrangeerd, vaak met een jazzy of bluesy randje. We kijken er naar uit! Neem zeker de tijd om op haar Soundcloud even te snuisteren in fijn parelende dauwdruppels van haar verleden. • vrije bijdrage

DONDERDAG • 07/02/2019

KRIS DOMS
(Kris Doms: gitaar & machinerie)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


KRIS DOMS • ONE MAN BAND: Een livelooping-avontuur.
Als je je ogen sluit, lijkt het of er een hele band musiceert.

Kris Doms is een veelzijdig gitarist. Hij studeerde klassieke gitaar aan het conservatorium van Antwerpen. Daarna experimenteerde hij met lichtere muziekstijlen, humor en improvisatie.

Hield hij zich tien jaar geleden slechts sporadisch bezig met live looping, tegenwoordig loopt het zwaar uit de hand. Hij sprokkelde een hele show bij elkaar. Tijdens dit concert speelt Kris solo, omringd door gesofisticeerde machinerie. Daarmee vermenigvuldigt hij live zijn gitaarklanken en stapelt hij de laagjes netjes boven op elkaar. De toeschouwer krijgt impressies van beats, percussie, orgels, blazers, etnische instrumenten, en nog veel meer.  Het geheel klinkt gezellig retro met een hoge dosis latin, jazz, wereldmuziek en pop.

Wie Kris al even aan online het werk wil zien kan proeven van "Historia de un Amor" of "Reflekto", maar kom vooral toch gezellig mee genieten van veel meer mooie nummers tijdens zijn concert! Kris speelt voor uw hartverwarmende vrije bijdrage

VRIJDAG • 15/02/2019

MAN MAN MAN
(Swa Vermeiren, Mark Vanden Bremt en Anthony Aussems)
CONCERT
21:00 (19:00)


MAN-MAN-MAN

Swa Vermeiren, Mark Vanden Bremt en Anthony Aussems: 3 vrienden met een gedeelde passie voor muziek en samenzang. En dan liefst uit hun gezamenlijke geschiedenis van folkgroepen zoals Trol, Pendulum en Threepence, of covergroepen zoals Pyls en Pocket ... niet te vergeten het hedendaags koor Tosangana.

Met hun 3 akoestische gitaren nemen ze je mee op een muzikale reis van country & folk, over blues tot spirituals met een stevige knipoog naar de 70-ties. • vrije bijdrage

WOENSDAG • 20/02/2019

TAFELVRIENDEN
GEZELLIG SAMEN AAN TAFEL! 19:00 (18:45)

21
Samen eten met oude, nieuwe, of nog te vinden vrienden is altijd gezellig… en dat het weer lekker zal zijn, is mooi meegenomen… Noteer alvast de datum!

Menu: Een heerlijk veggiemenu (met een knipoog van de chef)
   •  Willy's Wintersalade
   • "Niet-van-de-koningin" - Hapje met knolseldercouscous
   •  Poire Hillène
  
Inschrijven kan t.e.m. maandag 18 februari via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.

ZONDAG • 24/02/2019

KEES MEERMAN
(Kees Meerman: zang - gitaar - piano, Ken Pichal: gitaar, Midas Wouters: drum, Gerben Brys: contrabas)
CONCERT
14:30 (14:00)

GRATIS
PRÉ-CD-RELEASE
Kees Meerman lanceert in maart zijn 6e album: 'De Lage Landen'. Samen met zijn band speelt hij een pre-CD-Release in LO Pétillante. En het is gratis! Jawel!

"De Lage Landen" gaat over hoe je jezelf staande houdt in een tijd waar je zo overspoelt wordt door de massamedia. Vrolijke, confronterende, maar ook emotionele songs van een Nederlandstalige singer-songwriter die nummers schrijft als leuke kortverhalen. Kortom: een heerlijk zondagmiddagje muziek! TOEGANG GRATIS!

DONDERDAG • 28/02/2019

PHILIP VLEMMINGS
(gitaar)
CONCERT
20:15 (19:45)


CD-VOORSTELLING "SOU MUSICA"
Philip Vlemmings is een vaste waarde geworden in onze programmatie. Tijdens de vorige optredens luisterde het publiek haast ademloos en soms zelfs verwonderd naar zijn mooie, secure gitaarspel. Als hij een nieuwe cd wil komen voorstellen, zetten we de deur dan ook wagenwijd open.

Philip is een gitarist met een brede muzikale achtergrond. Met invloeden uit de Fado, Brasiliaanse en klassieke muziek schept hij - enkel met zijn gitaar - een muzikale wereld die je doet dromen. Hij ontwikkelde een eigen uniek gitaarspel: verfijnd en tegelijk erg toegankelijk.

Na EQUILIBRIO en EUDAIMONIA (die zeer goed ontvangen werd in de Franse vakpers) komt deze gitarist-componist zijn 3e solo album "SOU MUSICA" aan u voorstellen. Een gitaarconcert om duimen en vingers bij af te likken… • vrije bijdrage
Meer info: www.philipvlemmings.com

DONDERDAG • 07/03/2019

HT ROBERTS &
PASCALE "BLOOMFISH" MICHIELS


SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


CD-VOORSTELLING: SUNBURST & SILK
In die dagen, toen Clapton nog God was, ging Muddy Waters naar een concert van hem kijken. Na het optreden ging Muddy naar God toe en zei : "Boy, you play the blues alright. But you're not old enough to sing it yet."

"In 2017 ben ik 60 geworden… én grootvader. Ik denk dat ik eindelijk oud genoeg ben om de blues te zingen. En dus deed ik wat al een paar jaren in mijn hoofd zat: een bluesplaat maken, samen met Pascale 'Bloomfish' Michiels. Opgenomen met ons tweeën, in mijn kleine studio in de tuin, op een dag of zes." - Ht Roberts.

Verwacht een avondje vol zalige blues! Deze kanjers spelen voor uw hartverwarmende vrij te kiezen bijdrage.

ZATERDAG • 16/03/2019

DUNJA & TOM NELSON
CONCERT
20:15 (19:45)
10€
12,50€
Yes! Yes! Yes! Ze komen terug naar LO Pétillante!

Kom samen met ons genieten van dit jonge, swingende en (H)eerlijk akoestische zang-en-gitaar-duo met zalige versies van nummers uit de blues, pop en jazz op hun repertoire!

Dunja Mees is gespecialiseerd in scat-singing en vocale improvisaties, waarbij ze vooral geïnspireerd wordt door Amerikaanse blues&jazz vocalisten als Etta James, Ella Fitzgerald, Ida Cox, Rachelle Ferrell, Bobby Mcferrin...
Zij behaalde met haar sterke performances de finale van "The Voice van Vlaanderen". Met gitarist Tom Nelson scoorden ze de overwinning in "Talent Der Lage Landen 2013". LO Pétillante had hen toen al opgemerkt - kort nadien stonden zij op ons podium! Met héél veel plezier verwelkomen we hen terug!
Nieuwsgierig? Bekijk alvast even hun nieuwe video op Facebook: Before You Accuse Me".

VRIJDAG 29/03/2019

DE KASTAARS
(Frank Deckers: zang en gitaar; Bram Deckers: zang en gitaar)
CONCERT
21:00 (19:00)


De Kastaars is een duo bestaande uit vader en zoon Frank en Bram Deckers. Beiden zingen en spelen gitaar. Ze waren al heel even te gast in LO Pétillante toen ze deelnamen aan de wedstrijd 'Ben Jij Onversterkt Ook Zo Sterk?!".
De nummers die ze brengen zijn meestal humoristisch, frivool en soms zelfs lichtvoetig van aard. Maar vergis u niet: met enkele pakkende teksten bewijzen ze dat ze af en toe ook serieus kunnen zijn. Dat ze een publiek kunnen raken.
Verwacht u aan een amusante avond met hoog entertainmentgehalte, boordevol humor en met nu en dan ook wel wat interactie met het publiek… Voorproefje? MinnemoechkaDe Kastaars op Sterk Onversterkt festival. • vrije bijdrage

DONDERDAG • 04/04/2019

THIS IS HERT
(Frederik De Clercq)

SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


Wanneer antwoorden vervelen werpt This Is Hert vragen op. Hij is het typevoorbeeld van de eeuwig zoekende muzikant met oog voor detail en schoonheid van muziek. Met intimistische songs probeert This Is Hert bergen te verzetten en een eigen waarheid te spreken. Damon Albarn, David Bowie en Sufjan Stevens fluisteren wijsheden in, die gekanaliseerd worden tijdens de ietwat schizofrene shows.

Frederik De Clercq is multigetalenteerd. Hij is radiomaker, componist, schrijver en zoekend muziekfilosoof. We waren onder de indruk toen hij vorig jaar met Be Irving LO Pétillante bezocht, en er feilloos creativiteit met muzikaliteit wist te combineren.

Op 4 april komt hij één van zijn andere projecten aan u voorstellen: "This Is Hert". In zijn introductie vonden we de zin: "Ears that write, eyes that sing and songs that seek a truth." Cryptisch maar veelzeggend.

Wie al even wil luisteren hoe gevarieerd This Is Hert kan klinken, vindt vast z'n gading tussen de demo's op z'n soundcloud. Van experiment tot catchy meerwaardepop… • vrije bijdrage

VRIJDAG • 26/04/2019

BRIL
(Bram Deckers: gitaar (akoestisch, elektrisch), zang, mondharmonica, ritmische instrumenten, keyboard, fluit... Ilona Van de Vijver: gitaar (akoestisch), zang, mondharmonica, ritmische instrumenten, keyboard, fluit.)
CONCERT
21:00 (19:00)


BRIL is een duo bestaande uit BRam en ILona. Ze brengen muziek van de jaren 50 tot nu.
Covers, eigen nummers, interpretaties, creatieve verwerkingen, vreemde talen, spoken word... Ze laten u geen enkele kans op verveling! Deze avond stellen zij hun eerste album voor!
BRIL speelt voor uw vrije bijdrage!

Hier vinden jullie alvast een greep uit hun repertoire:
Speech of the Inner Child
Keep On Rocking

DONDERDAG • 02/05/2019

PEOPLE IN HOUSES
(HouseMan: gitaar, harmonium, voetpercussie en zang – Johannes Wannyn: gitaar, mandoline, zang; Dr. K. – euphonium, trompet, chromaharp, mondharmonica en zang)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


Eén Simon en twee Garfunkels brengen songs die van Crosby, Stills and Nash konden zijn (zouden die in Gent gewoond hebben én zou één van hen trompet spelen).

Een gezellig avondje americana en country met een ruw randje. De groep gebruikt een verrassend eigenzinnig instrumentarium. Hij bestaat uit drie goede muzikanten, die samen alleen maar beter worden. Dat laatste wordt extra duidelijk in de uitgekiende samenzang.

Wie helemaal geen idee heeft waar dit over gaat kan even luisteren naar "Shoes" of "Rich Man's Rain",… maar we hoorden fluisteren dat ze 'live' nog veel straffer zijn dan op hun beeldmateriaal. Die laatste zin geldt als warme aanbeveling om hen ter plaatse te komen ontdekken – geheel risicoloos, want ze spelen voor uw (hartverwarmende) vrije bijdrage! Trommel uw muziekminnende vrienden op en we maken er een gezellige avond van vol mooie muziek!

WOENSDAG • 08/05/2019

ERNST LÖW IS SOKRATES
(Ernst Löw)
THEATER
20:15 (19:45)


Het Toneelstuk "Ernst Löw is Sokrates" is een door Ernst Löw zelf vertaalde en bewerkte versie van Plato's apologie van Sokrates.

In de 50 minuten durende monoloog houdt de oude Griekse wijsgeer Sokrates een toespraak waarin hij zich moet verantwoorden aan juryleden die hem terecht doen staan wegens 'het niet vereren van de goden die de stad vereren, nieuwe goddelijke wezens introduceren en het hebben van een zeer slechte invloed op de jeugd'. Als de rechtbank na deze toespraak hem alsnog schuldig bevindt, dan wacht hem de dood.

De inhoud van dit eeuwenoud (oorspronkelijk Grieks) toneelstuk is ontzettend hedendaags. Vooral het deel waarin sokrates de Atheense democratie aanvalt en belachelijk maakt is zeer actueel. Zijn visie op politiek, populisme, democratie en menselijkheid doet de toeschouwer nadenken. Met de naderende verkiezingen van 25 mei op komst is het stuk dan ook zeer de moeite om gespeeld én gezien te worden. • Vrije bijdrage: we gaan rond met "Den Hoed".

VRIJDAG • 10/05/2019

DOUBLE DUTCH
(Katrien Grimon: zang, Stijn Van Hooydonk: drum / backings, Roel Debie: gitaar / bas, Peter Steurs: bas / gitaar)
CONCERT
21:00 (19:00)


Double Dutch: fruitige muziek, gerijpt op eigen vaten. Een heerlijk gezellige en ontspannende muzikale avond: dat weten we nog van hun vorige passage, enkele jaren geleden.

Op de playlist van Double Dutch vind je enkele bekende, maar vooral minder bekende pareltjes uit een waaier van swing, soul, country, early rhythm & blues, enz. Deze band laat zich dus niet op één stijl vastpinnen.

Als er al een rode draad zou inzitten dan is dat zeker het bouwjaar van de nummers die ze coveren. Double Dutch gaat terug naar de wortels van de hierboven vernoemde genres. We hebben hier dus te maken met "muzikale 60-plussers," dit in fel contrast met de bandleden. Waarschijnlijk is de voornaamste troef van Double Dutch dat zij met een relatief beperkte bezetting toch een heel assortiment aan stijlen en sferen weten op te roepen. Dat doen ze voor uw vrije bijdrage!

DONDERDAG • 06/06/2019

LE TRIO PERDU
(Kevin 'NeoNerd' Van Stayen. Jokke 'Wannes in Jazz' Schreurs en Chris 'Jazz Van' Mentens)
SoLO-CONCERT 20:15 (19:45)


We zijn superblij dat Le Trio Perdu ons laat kennismaken met fragmenten uit hun nieuwe repertoire. Liedjes van vóór de jaren '50 die elders wortel hebben geschoten. Veel mooie dingen, die van 'hier' naar 'daar' zijn gewaaid en er bleven hangen, in een tijd dat daar nog niet alles 'Amerikaans' moest zijn. Muziek uit zowat alle windstreken van Europa, tot het Noorden toe! En ja – héél af en toe – tóch ook wel iets Amerikaans… omdat mooie muziek uitsluiten op basis van herkomst een beetje racistisch is; en daar doen ze niet aan mee.

Bij het samenstellen van het nieuwe programma kozen ze voor materiaal dat andere grote namen wist te inspireren, en dat op die manier de muziekgeschiedenis mee beïnvloedde. Nummers die Django op z'n repertoire zette, maar die later ook ingang vonden bij Ella en Louis. Kortom: Europese liedjes die het Westen beïnvloedden, en niet andersom.

Perfectionistisch als de heren van Le Trio Perdu wel eens durven te zijn, is het nieuwe programma nog niet helemaal af. Nog niet alle nummers staan op punt en dus krijgen we een combinatie van heel wat pareltjes uit het nieuwe programma, aangevuld met een soort 'Best Of' van ouder werk… of zoals ze lieten uitschijnen: verwacht hier en daar zeker iets van Wannes en een 'klezmerke' ertussendoor…

Viool en zang: Kevin 'NeoNerd' Van Stayen. Gitaar: Jokke 'Wannes in Jazz' Schreurs; en op de bas: Chris 'Jazz Van' Mentens (hoofd van de jazzafdeling van De! Kunsthumaniora in Antwerpen). Ze spelen elk nog in 13 andere projecten, maar voor Trio Perdu bundelen ze hun krachten. Gezellig, humorvol en virtuoos entertainment! Verlaat uw tuinstoel, blaas het feest af en kom met z'n allen naar LO Pétillante voor het allerlaatste SoLO-concert van het seizoen. Wie meer wil weten kan terecht op hun website. Daar vonden we ook dit leuke filmpje. • vrije bijdrage

VRIJDAG • 14/06/2019

HIGGS FACTORY
(Marc Wouters: bass, Inge Smeets: zang, Marianne Le Bruyn: zang, Kasper: percussie, Jean-Battiste: zang + gitaar)
CONCERT
20:30 (19:00)


Higgs Factory brengt folky pop en loopt daarvoor tussen de wegen die naar verschillende genres leiden, laveert over kruispunten tussen poëzie en protestsongs… Toch verdwalen ze niet. Ze brengen mooie, warme nummers waarmee ze de luisteraar meelokken in hun eigen muzikale wereld. En die wereld IS muziek:
"De muziek is een collectief gebeuren, ingebed in het dna van het systeem. Planten, dieren, mensen en insecten trillen in het grote geheel en maken de facto muziek, of toch zeker klank. De harmonie van de klanken en later nog de woorden erbij geeft de mens vleugels. Muziek beweegt zich vanuit het midden naar buiten, en weer naar het midden volgens een metrum en een ritme. C'est la vie, je te dis." • vrije bijdrage

Wie de volledige versie wil lezen, of wie een fragment wil beluisteren, kan terecht op hun website.

VRIJDAG • 21/06/2019

TAFELVRIENDEN SPECIAL
(Jongeren van opvangcentrum Fedasil koken voor u)

GEZELLIG SAMEN AAN TAFEL! 19:00 (18:45)

21€
Uitzonderlijk niet op de derde woensdag van de maand, maar wél op vrijdag 21 juni, precies één dag na wereldvluchtelingendag…

Na de geslaagde editie van vorig jaar, is de laatste Tafelvrienden voor de zomer ook dit jaar een benefiet! De jongeren van het opvangcentrum Fedasil komen voor u koken. De opbrengsten van de maaltijd zullen integraal gebruikt worden voor activiteiten tijdens de zomervakantie.

HET MENU:
Het menu wordt in buffetvorm gepresenteerd. Nog vóór jullie geproefd hebben, zullen de speekselklieren al in gang schieten voor deze tafel met typische gerechten uit Palestina, Guinee, Afghanistan en Irak. En voor wie slim is en nog een klein plaatsje overhoudt, is er ook nog een dessertenbuffet!

Inschrijven kan t.e.m. dinsdag 18 juni via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.

DINSDAG • 25/06/2019

ONS ZANGKOOR PAKT UIT

TOONMOMENT
20:15 (19:45)


Eens kijken of onze koorleden nog zoveel noten op hun zang hebben als er publiek in de zaal zit… We zijn zeker van wel.

De afgelopen edities waren fijn, gezellig en soms verrassend. Ook benieuwd welke nummers ze leerden, of wens je eens te praten met enkele koorleden voor je zelf de stap zet? Kom dan op 25 juni proeven van de sfeer, want dan laten ze aan het publiek zien wat ze in hun mars hebben… En naar uitstekende traditie zal het koor ook dit keer voor een verrassing zorgen, zodat er meer dan enkel muzikaal lekkers te rapen valt.Concert gemist? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.