LO Pétillante is een gezellig ontmoetingscentrum!
KalenderLO Pétillante... een woordje uitleg.Hoe je ons kan contacteren...Waar je moet afslaan en zo...

 


OP ONS PODIUM TIJDENS SEIZOEN 2017-2018


EVENEMENT

AANVANG
(DEUR)
VVK
KASSA


ZATERDAG • 19/08/2017

BILLY & BLOOMFISH
BAMBOO REBEL DANCE PARTY

PARTY
20:00 (19:45)
12
15
De dames van Billy & Bloomfish werken aan een nieuwe cd, maar ze kunnen nog een steuntje in de rug gebruiken. Daarom organiseren ze een te gekke Bamboo Rebel Dance Party met al-dan-niet-bekende top-dj's en heel misschien meer dan zeer waarschijnlijk een pop-up optreden van een 'onverwachte' coverband. Een feestje dat u niet wil missen, en… 't is voor een heel goed doel! Check out da Flyer! voor ticketinfo en meer.

ZATERDAG • 26/08/2016

STERK ONVERSTERKT FESTIVAL

FESTIVAL
11 - 18u


linkje naar het foto-album
STROOMLOOS FESTIVAL VOOR HET HELE GEZIN
Dit sympathieke festival past
in de LO Pétillante-traditie van gezelligheid, respect voor artiest en publiek, duurzaamheid, kwaliteit, enz... Dat vinden de organisatoren van het festival ook en dus nodigen zij LO Pétillante uit als gastprogrammator voor de 'Mysterieuze LO Péti-tente': een piepklein podium met bekende en minder bekende muzikanten. Ga af en toe een kijkje nemen en laat u aangenaam verrassen! VOL = VOL, maar geen nood: er zijn nog andere podia met tal van optredens! Toegang Gratis!

Plaats: Park Steytelinck, Wilrijk

WOENSDAG • 30/08/2017

TRIO SANTISIMA
(Otavio Assis Brasil, Lievenka Van de Meirssche, Abel Roland)
CONCERT
20:00 (19:45)
12
linkje naar het foto-album
Santísima is afgeleid van het Spaanse woord voor 'heilig'.
Dit internationaal samengestelde trio speelt voornamelijk Spaanse, Argentijnse en Braziliaanse muziek. Dat doen ze met Otavio Assis Brasil op de accordeon, Lievenka Van de Meirssche op fluit en Abel Roland op gitaar. Hun website vind je hier.
(*) Tickets enkel verkrijgbaar via triosantisima@gmail.com.

DONDERDAG • 07/09/2017

18+
(Herman Dils: zang en gitaar, Sfen Van Stayen: mandoline en Gitaar, Caro Chapelle: cello en backings.)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)
Videofragment van dit optreden
linkje naar het foto-album
18+ is als een collectie Classic Albums in huis halen. Dit combo van 18 trillende snaren en een magische stem, stript op soms enigszins ondeugende wijze evergreens van de jaren '20 tot nu. Op het biomenu – zonder al te veel smaakversterkers – oa Rufus Wainwright, Glenn Miller, Ella Fitzgerald, Paul Simon, Django Reinhardt, Claude francois, Yves Montand ... maar ook Queen, ABBA en vele, vele anderen worden naakt op de planken gezet!
Luister alvast even naar hun prachtige versie van "Bridge Over Troubled Water," of bezoek hun website voor nog veel meer muzikaal snoepgoed.
18+ speelt voor uw hartverwarmende bijdrage, wij gaan rond met "Den Hoed".

DONDERDAG • 14/09/2017

FINGA
(Inga Sander en Fien Van Damme)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)
Videofragment van dit optreden
Videofragment van dit optreden
linkje naar het foto-album
Waar ze ook spelen, het publiek is steeds laaiend enthousiast. Met hun prima samengesteld programma weten deze twee jonge cellistes iedereen te boeien. Zowel fans van mooie filmmuziek als van adembenemende cellosuites kunnen hun hartje ophalen. Minder typische stukken, waar geen geschikte bewerkingen van bestonden, werden door henzelf of bevriende musici herwerkt. Bekijk alvast deze publieksopname van Barriere door Finga.

Wie beweert dat cello's deprimerend klinken en toch een beetje saai zijn, wordt met deze voorstelling flink op zijn (of haar) plaats gezet. Gedreven en gepassioneerd bezorgen ze u de mooiste klanken die je uit een cello kan toveren. Een perfecte combinatie van toegankelijke muziek en een virtuoze uitvoering. Dat ze het ook zonder elkaars steun kunnen, bewijzen ze met twee indrukwekkende solo-uitvoeringen. Meer info op hun Facebookpagina: Finga

Finga speelt voor uw hartverwarmende bijdrage!

DONDERDAG • 21/09/2017

LAP NA GOTHA
(Luc De Vos: piano, Alain Molinard: gitaar, Paul D'Hollander: zang, gitaar en mondharmonica)
SoLO-CONCERT • première
20:15 (19:45)
linkje naar het foto-album
Kleinkunst in het onvervalst Antwaaerps, "Oemda'k m'n aaège dan zelf verstoan assek on't zinge zaën!" Deze drie muzikale zielsverwanten hebben een missie: "Het overbrengen van vreugde en verdriet vanuit het diepste an hun hart!"
Sinds februari zijn ze aan het repeteren voor deze première. Ze brengen heel wat zelfgeschreven nummers mee, maar ook klassiekers van Kris De Bruyne, Ramses Shaffy, Wannes Van de Velde, ... zullen de revue passeren. Meezingen mag! Iedereen welkom op dit geboortefeestje van deze nieuwe groep rond bezieler Paul D'Hollander! Lap Na Gotha speelt voor uw hartverwarmende bijdrage, wij gaan rond met "Den Hoed".

VRIJDAG • 29/09/2017

THE HADACOL TREMBLERS
(Steven Hollanders: gitaar en zang, Jurgen De Wilde: tenor banjo, lapsteel, gitaar en backing vocals. Ron Wouters: contrabas en backing vocals, Kris Laukens: fiddle en backing vocals)
CONCERT
21:00 (19:00)
linkje naar het foto-album
Ambience verzekerd! The Hadacol Tremblers zijn een Antwerpse band van vier rootsmuzikanten in de ban van Western Swing. Ze roepen op weergaloze wijze de sfeer op van toen die muziek in de jaren '30 en '40 dansend Texas op z'n kop zette. Deze smeltkroes van stijlen zorgde destijds voor een totaal nieuwe en unieke sound. Denken we maar aan o.a. Bob Wills (the King of Western Swing), Milton Brown, the Farr Brothers, Merle Travis,…
De muziek is 'hot', de liedjes gaan er als vanzelf in, en dansen wordt onvermijdelijk. Kom dus ook feesten en laat u meeslepen door de Hadacol Boogie! … en omdat muziek vaak meer zegt dan 1000 woorden: Crafton Blues en Take Me Back To Tulsa. Meer info: www.hadacoltremblers.com. The Hadacol Tremblers spelen voor uw vrije, maar ongetwijfeld gulle bijdrage.

DONDERDAG • 05/10/2017

LEÁN
(Silke Clarysse, Otto Kint, Gielis Cautaers)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)
linkje naar het foto-album
Leán brengt de wereld een hele avond lang naar LO Pétillante. Dit trio brengt heerlijke, instrumentale muziek, nu eens om bij weg te dromen, dan weer vol energie. In 2014 ontmoetten ze elkaar in het Brusselse en besloten om samen hun passie voor wereldmuziek naar buiten te brengen. Op het programma staan klassieke gitaarwerken van Afrikaanse, Latijns-Amerikaanse en Mediterraanse afkomst, mooie versierd met een jazzy contrabas en subtiele handpercussie. Hun eerste cd werd erg positief onthaald. Beluister op hun vi.be-pagina zeker hoe ze "Amigo" van Chris Ruebens helemaal naar hun hand zetten, bekijk de mooie teaser die u meteen in de juiste sfeer brengt voor dit prachtige SoLO-concert. Je kan hen ook al even bezoeken op Facebook, maar kom toch vooral ter plaatse luisteren en genieten van hun prachtige concert.

ZONDAG • 08/10/2017

GEERT DE HERTEFELT
SPEELT OVERAL


CABARET
14:30 (14:00)
10
linkje naar het foto-album
Geert Dehertefelt, geen onbekende in Broechem, studeerde aan het Herman Teirlinck-instituut en behaalde in 2016 een plaats in de finaleweek van het Leids Cabaret Festival.
Hij overtuigt vriend en vijand met zijn ultieme persiflage op de singer-songwriter. Soms ontroerend, maar toch vooral om je kapot te lachen… Zo stelt hij op z'n eigen, unieke manier zijn debuutalbum voor: “Geert Dehertefelt speelt overal”. Die titel mag je overigens letterlijk nemen: Geert is van plan om echt overal te gaan spelen en niet te stoppen voor iedereen zijn voorstelling heeft gezien. U ontkomt er niet aan, dus zet de datum gewoon in uw agenda, dan bent u daar ook alweer vanaf. Bezoek in afwachting zijn website, of zeg hem even 'Hallo' op Facebook.

VRIJDAG • 20/10/2017

BE IRVING
(Frederik De Clercq: Beats, Keys & Lead Vocals, Nathan Van Kersavond: Bass, David Robbrecht: Guitars, Backing Vocals)
CONCERT
21:00 (19:00)
linkje naar het foto-album
Twee van onze talentscouts hadden bij totaal verschillende gelegenheden de naam van deze groep neergepend, ook al kleuren ze met hun sfeerrijke donkere electropop een beetje buiten de lijntjes van wat er meestal op onze muzikale kaart staat. Maar jullie weten al… we zijn niet al te gek op lijntjes. Het is vaak in de marges dat er verrassende optredens boven water komen.

Be Irving is een groep vol concepten. Hun naam, hun logo, maar ook de manier waarop ze muziek maken. Ze ontvoeren geluiden uit de wereld rondom hen en plaatsen die in een nieuwe context. De samplers en keyboards worden aangevuld met echte instrumenten. Meestal resulteren dergelijke experimenten in kunstwerkjes die moeilijk verteren zonder herkauwen. Be Irving slaagt er echter in om hun sterke, toegankelijke nummers al dente te serveren. Meer info over het concept op hun vi.be of hun Facebookpagina. Be Irving vult naar eigen zeggen het vacuum dat er is tussen voorbeelden als Damon Albarn, Beach House and Sparklehorse. Ze hebben een basis in Schilde, dus Broechem is bijna een thuismatch!

ZATERDAG • 28/10/2017

MATHIEU & GUILLAUME
ALS IK VAN U WAS


CONCERT
20:15 (19:45)
10
linkje naar het foto-album
Troubabroers Mathieu & Guillaume komen terug naar LO Pétillante! Ze brengen kleinkunst, Nederlands- en Franstalige pop of moderne chanson. Hun twee stemmen, gitaar en mondharmonica geven de broers een eigen, herkenbare sound. Intussen wereldberoemd in Vlaanderen, zijn ze al twee seizoenen muzikale gasten in het Radio 2 programma 'De Weekwatchers'. Eind 2014 brachten ze reeds een prachtig programma in LO Pétillante. Nu zijn ze er weer, met een gloednieuwe show!

ALS IK VAN U WAS…
Familie, vrienden, kennissen… Iedereen weet het altijd beter, en met de beste bedoelingen! Van zoveel meningen zou een mens nog beginnen twijfelen aan alles of net volharden in boosheid. Mathieu & Guillaume doen gewoon hun goesting en botsen daarbij wel eens tegen de muur. Maar zoals Toots Thielemans hen ooit toefluisterde, “Guys, make your own mistakes!”. “Als ik van u was” is een voorstelling met songs en verhalen over twijfelen, kiezen, winnen en verliezen. Als ik van u was, ik zou komen kijken!  www.m-g.be.

WOE • 01/11/2017

ENIRA
(Kurt Wertelaers: gitaar/zang, Wim Van Deuren: piano, Laura Tavormina: cello, Lina De Smet: viool, Nele Costers: zang)
CONCERT
14:30 (14:00)
linkje naar het foto-album
We hoeven hier niet te veel woorden aan vuil te maken. Enira is goed. Enira is krachtig. Enira gaat diep. Begin oktober lieten ze hun eerste single op het publiek los en dat was voldoende reden om hen terug te vragen. Bij "Shadow Man" hoort ook een prachtige videoclip.

Enira brengt subtiele akoestische rock met een prachtig doorleefde stem. Ze waren vorig jaar reeds te gast op ons podium. De aanwezigen voelden samen met ons de ruwe, maar breekbare schoonheid van de doodeerlijke arrangementen met piano, strijkers en zang, hier en daar aangevuld met een streep akoestische gitaar. Enira zorgt voor een vluchtig vleugje melancholie met sprankeltjes van de bitterzoete kant van het leven. • vrije bijdrage!

DONDERDAG • 02/11/2017

TRIO DIRK POEL
(Dirk Poel, Lazy Lew Beckers, Simon Beeckaert)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)
linkje naar het foto-album
Dirk Poel woonde lange tijd op een boogscheut van LO Pétillante. Hij stond reeds in verschillende bezettingen op de planken van ons podium. Ditmaal komt hij samen met twee muzikale strijdmakkers. De drie heren grasduinen op heerlijke wijze in het vooroorlogse blues-repertoire, met af en toe een uitstap naar andere plaatsen en tijden. Ze doen dit in een akoestische setting met Dirk Poel op gitaar en zang, Lazy Lew Beckers op mondharmonica, harmonetta en zang en tenslotte: Simon Beeckaert op contrabas. Een heerlijke avond vol vergeten en onvergetelijke bluespareltjes.

ZATERDAG • 11/11/2017

YUNE
Vive La France!

(Ilse Melis: zang, Mark Somers: gitaar, Marc Van Treeck: percussie, Peter Frings: contrabas, Luc Van Steertegem: trompet, Katrin Derboven: zang)
CONCERT
20:15 (19:45)
10
linkje naar het foto-album
YUNE zorgde al een aantal keer voor een waar feestje in LO Pétillante. Nu verrassen ze ons met een gloednieuw project! Grasduinend doorheen de uitgebreide schat aan Franse chansons van weleer, vonden ze een berg klassiekers. Ze staan te popelen om deze aan jullie voor te stellen. Om de nummers helemaal tot hun recht te laten komen, trommelden ze een paar extra muzikanten op. Wedden dat u het niet kan laten om ook nu weer uit volle borst mee te zingen?!

Ilse Melis: zang, Mark Somers: gitaar, Marc Van Treeck: percussie, Peter Frings: contrabas, Luc Van Steertegem: trompet, Katrin Derboven: zang.

ZATERDAG • 18/11/2017

LANDER SEVERINS
Maanlander

(Tekst, muziek en spel: Lander Severins, regie: Arne Baeck, coaching: Adriaan Severins & Minou Bosua)
CABARET
20:15 (19:45)
10
12,50
Geheel per ongeluk belandde LEMS-1963-4,
maanlander van beroep, op Aarde.
Een jaar lang reisde hij de wereld door en keek…
naar toevallige plekken waar hij toevallig belandde,
door toevallige coördinaten.
Hij keek naar de mensen…
en naar kevers.
Nu doet LEMS zijn verhaal.
Aan u!
 
In dit avondvullend cabaretprogramma bestaande uit lied en tekst, krijgt u het verhaal van LEMS, de maanlander
die per ongeluk op Aarde terechtkwam. Als alles goed gaat eindigt dit programma even veilig en succesvol als de eerste maanlanding. Als alles goed gaat… LEMS doet zijn best.

Zoerselaar Lander Severins heeft zijn maanlander alvast netjes in de krant geland. Net als zijn spiksplinternieuwe eerste cd!
Nog meer weten over (maan)Lander Severins? landerseverins.be.

DONDERDAG • 30/11/2017

DUO MANUS
88 gaatjes en 22 snaren…

(Bert Van Reeth: Guitaren, Ierse Bouzouki, Nadia Bierinckx: Winds, (low)whistles, fluiten)


SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


Op het kruispunt van west naar oost - van noord naar zuid speelt Manus traditionele en nieuw gecomponeerde (wereld)muziek. Verschillende stijlen en invloeden weerklinken. De trillingen van de snaren en de luchtstroom in de fluiten vermengen zich en doen een uniek muzikaal evenwicht ontstaan: KAMERFOLK. Hun “handen” vertalen op deze manier de muziek die hen inspireert.
Manus is: Authenticiteit, folk, passie: een denderende mix van wereldklanken, een virtuoos duo dat met handen, snaren en fluiten muziek uit de hele wereld naadloos tot bij u brengt. Luister en geniet! Info, filmpjes en commentaren: www.manus.worldManus op vi.be • vrije bijdrage

VRIJDAG • 01/12/2017

THE DAISY CROOKEDS


CONCERT
21:00 (19:00)


Drie close harmony zingende dames krijgen instrumentale back up van een typische Bluegrassformatie (viool, mandoline, banjo, dobro, gitaar en contrabas) en doen daarmee het crooked gedeelte in hun naam alle eer aan. Naast traditionals, brengen ze een bonte mix van evergreens, hedendaagse songs en eigen nummers. Dit alles 100% akoestisch gebracht en in een gezellig, rootsy, old-time jasje gestoken.

De Daisy Crookeds staan zwaar onder invloed van J. Cash, Milk Carton Kids, Cox Family, Secret Sisters, Be Good Tanyas, Kingston Trio, Crooked Jades, Pharis & Jason Romero, Doc Watson, Gillian Welch, Louvin Brothers,… Erg besmettelijk, maar ongevaarlijk! Haal dus uw eigen old-time jasje boven en kom genieten van dit energieke concert. Het zal noten regenen met pijpenstelen, maar daar wordt je gelukkig niet nat van. Nog een reden om te komen? Bassist Serge Van Hees (een trouwe bezoeker van LO Pétillante) is jarig en belooft extra feestelijk te spelen! Luister en kijk alvast naar enkele fragmenten op hun Facebook-pagina. • vrije bijdrage

DONDERDAG • 14/12/2017

ELKE DE MEESTER &
JEROEN GOEGEBUER

(accordeon / viool)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


Voor de allereerste keer speelt dit koppel samen als duo een volledig concert, en dat is allemaal het gevolg van een tweedehands microgolfoven. Wie daar meer over wil weten leest het grappige verhaal in onze nieuwsbrief.

Telkens wanneer Elke De Meester op het podium van LO Pétillante passeert, zitten mensen met ingehouden adem te genieten van haar 'meesterlijk' accordeonspel. Ze was reeds te gast met o.a. "Nightshift" en "Taisa". OP 14 december brengen Elke De Meester en Jeroen Goegebuer (o.a. bekend van de populaire folkgroep WÖR) een zorgvuldig samengestelde en aangenaam beluisterbare mengeling van folk en wereldmuziek. Dit alles virtuoos gebracht, met heel veel liefde voor de muziek en oneindig veel liefde voor elkaar.
Zet de datum voor deze primeur liefdevol met onuitwisbare inkt in uw agenda.• vrije bijdrage

WOENSDAG • 27/12/2018

HANS EN GRIETJE
IN HET
SHOPPINGCENTRUM
(Ilse Melis & Youri Hollanders)
KINDERTHEATER
14:30 (14:00)
4
5
Een zéér moderne versie van een klassiek sprookje. Een grappig én leerrijk verhaal vol avonturen!

DINSDAG • 16/01/2018

REPETITIE KOOR
GEZELLIG SAMEN ZINGEN! 19:30 (19:00)
zie detail
Omdat samen zingen gewoon plezant is, start LO Pétillante met een heus koor onder de kundige leiding van Tine Joris! We zingen alles – van klassiek over jazz tot wereldmuziek… als het maar plezant is! Dat vinden jullie een geweldig idee, want een 25-tal mensen schreef zich reeds in. Wie de kennismakingsreeks nog wil meemaken, moet er snel bij zijn: wij starten op 16 januari met 3 dinsdagavonden: DI 16/1, DI 30/1 en DI 13/2, telkens van 19:30 tot 22:00. Er is een pauze voorzien om tussendoor even op 'adem' te komen.

Deelname voor de drie avonden samen kost €15. Inschrijven kan via lo@lo-petillante.be.

DONDERDAG • 25/01/2018

NEON3RD
(Kevin Van Staeyen: zang, viool, piano • Michael Trompeneers: bas en piano • Paul Zegers: percussie)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


Neon3rd staat voor Nederlandstalige muziek over de liefde, de ontgoocheling, ruimte en tijd, fysica, de absurditeit van het leven en het wel en wee van de homo Neonerdicus. Kevin Van Staeyen, (neo)nerd himself kaapte met zijn bende ongeregeldheden de 3de plaats weg op Nekka en kreeg daarna een platencontract aangeboden door Hans Kusters. Daaruit ontsproot de eerste cd ‘Bijna Willekeurig’. De single ‘STOP!’ met Veerle Baetens haalde de A-lijst van Radio 1 en wordt nog steeds frequent gedraaid op de radio.

Het trio legt momenteel de laatste hand aan hun nieuwe cd ‘Bijna Kevin’. U mag zich ook dit keer verwachten aan een boeketje liefde doorweven met maatschappijkritiek en een flinke dosis humor! Een optreden van Neonerd zal nog lang in uw hoofd nazinderen. Niet enkel door de tekstueel sterke nummers, maar ook door de interactie met het publiek. Neonerd vertelt een verhaal, neemt u mee in het hoofd van een nerd en beroert u met woorden, muziek en overtuiging.

Denk aan een mooie mix van Drs p, de nieuwe snaar en Bram Vermeulen. Een Nederlandstalig concert om naar uit te kijken! Neon3rd speelt voor uw hartverwarmende bijdrage. We gaan rond met "Den Hoed".

ZATERDAG • 27/01/2018

DUETO LATINO
(o.l.v. José Luis Montiel Moreno, multi-instrumentalist)
CONCERT
20:15 (19:45)
10
12,50
Dueto Latino, olv José Luis Montiel Moreno - misschien doet de naam bij u nog een belletje rinkelen?
In 2016 namen ze deel aan de wedstrijd BJOOZS?! (Ben Jij Onversterkt Ook Zo Sterk?!). Ze werden winnaar hier bij ons in LO Pétillante en daarom kon je in 2016 en 2017 van hun optreden genieten tijdens het Sterkt Onversterkt-muziekfestival in Wilrijk (een jaarlijks kleinschalig, stroomloos muziekfestival voor de hele familie, waar ook wij te vinden zijn met onze Lo-Péti-Tente).
 
Twee buitengewone muzikanten komen samen om ons een show vol klanken uit andere landen te geven! Een muzikale reis door Latijns-Amerika, die start in Argentinië, door de Andes, de hooglanden, de vlaktes, de Caraïben gaat en uiteindelijk eindigt in Mexico! Instrumenten en stemmen waarmee je de koude winter even vergeet en die je vullen met de warmte van Latijns-Amerika!

DINSDAG • 30/01/2018

REPETITIE KOOR
GEZELLIG SAMEN ZINGEN! 19:30 (19:00)
zie detail
Omdat samen zingen gewoon plezant is, start LO Pétillante met een heus koor onder de kundige leiding van Tine Joris! We zingen alles – van klassiek over jazz tot wereldmuziek… als het maar plezant is!

     Okkernoot – voetnoot – kruidnoot – kokosnoot.
     Bij ons klinkt elke noot even straf,
     al is er hier en daar een hoekske af.

Dit is de tweede repetitie van de kennismakingsreeks. Wil u info, of op de hoogte gehouden worden over een volgende reeks? Dat kan:  stuur een mailtje naar lo@lo-petillante.be.

DONDERDAG • 01/02/2018

LISE
(met Lise, Helga Smits en Tine Truwant)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


Welkom in Lo Pétillante voor een avond met Lise en haar gitaar. Helga Smits en Tine Truwant schuiven mee aan voor het betere stemmenwerk. En wie weet komt er nog wel een 'onverwachte' gast langs... Op Facebook licht ze al een tipje van de sluier op.

Lise maakt oprechte, Nederlandstalige songs. Vaak ingetogen, soms uitbundig, maar altijd herkenbaar. Haar teksten zitten vol met de grote en kleine kanten van het leven. Achter elke hoek schuilt een nieuw verhaal. Lise stond reeds eerder op de planken in LO Pétillante. Het wordt een fijn weerzien! • vrije bijdrage

DINSDAG • 13/02/2018

REPETITIE KOOR
GEZELLIG SAMEN ZINGEN! 19:30 (19:00)
zie detail
Omdat samen zingen gewoon plezant is, start LO Pétillante met een heus koor onder de kundige leiding van Tine Joris! We zingen alles – van klassiek over jazz tot wereldmuziek… als het maar plezant is!

     Okkernoot – voetnoot – kruidnoot – kokosnoot.
     Bij ons klinkt elke noot even straf,
     al is er hier en daar een hoekske af.

Dit is de derde repetitie van de kennismakingsreeks. Wil u info, of op de hoogte gehouden worden over een volgende reeks? Dat kan:  stuur een mailtje naar lo@lo-petillante.be.

WOENSDAG • 14/02/2018

DEPRESSIEVE VALENTIJNSAVOND
(met Kees Meerman en Steven Beyers)
HUMORVOL CONCERT
20:15 (19:45)
12,50
15
Valentijn is een feest ontworpen om vrijgezellen slecht te doen voelen. Of om partners wiens relatie om zeep is om de oren te slaan met hun gedoofde vlam. Heeft u zin om u een avondje kut te voelen? Kom af!
Kees Meerman is acteur, zanger en comedian…
  en is sinds mensenheugenis vrijgezel.
Steven Beyers is pianist, cabaretier en kleinkunstenaar,
  en zit gevangen in een huwelijk.
Samen bezingen zij de ondraaglijke marteling die liefde is. En de vreugde van het alleen zijn.

De eerste ontmoeting van Kees & Steven was een onwaarschijnlijk bijzondere toevalligheid. En er is zelfs een filmke van. Het duo trad al op tijdens een Koeiendoop in Wallonië. De Waalse pers, enkele ministers en Princesse Claire de la Belgique waren daar aanwezig. Hun optreden werd uitgezonden in het Waalse televisieprogramma 'Place Royale'. Kees & Steven slaagden erin om 200 Walen 'Guus kom naar huus' te laten zingen!

VRIJDAG • 16/02/2018

MURPHY MUNRO & BAND
(Nick Martinet: zang en gitaar • Tom Maes: drum en percussie • Philippe Oorts: basgitaar • Steven De Weirdt: Leadgitaar)
VUURDOOP
21:00 (19:00)


Singer-songwriter en geboren artiest  Nick Martinet (aka Murphy Munro) is na het succes van zijn eerste single 'Yours' en meer dan 50 solo-optredens in twee jaar tijd (waaronder twee erg gezellige passages in LO Pétillante), volledig klaar om uit te pakken met z'n live band! Kom langs voor muziek en entertainment. Een programma vol dynamiek en catchy popsongs, zorgt er voor dat het publiek vlot meegenomen wordt in het verhaal. Zijn krachtige stem, passie, en authentieke teksten worden nu met bravoure ondersteund door een driekoppige, professionele band! Murphy Munro & Band staat garant voor een optimale mix, van intieme luistermomenten tot uitbundige meezingmomenten.

Kom zelf luisteren en meegenieten naar wat de band zelf graag hun 'vuurdoop' noemt. Noem het geen try out, maar eerder een gezellige openbare repetitie... In die bewoordingen is de druk al ietwat van de ketel en maken we er met z'n allen een geslaagde avond van! www.murphymunro.be. • vrije bijdrage

ZATERDAG • 24/02/2018

HARD HART
(Hard Hart is een stuk van auteur Stefan Perceval, in een regie van Rikkert Van Dijck. Actrices zijn Annick Beirinckx en Annick de Smet.)
THEATER
20:15 (19:45)

5
De voorstelling gaat over 2 zussen die het plots moeten redden in een wereld zonder hun moeder. Terwijl de oudste elke dag gaat werken, moet de jongste binnen blijven voor haar gezondheid. Zij fantaseert over een wereld waar hun moeder een engel is, waar ze geen kwetsbaar hart meer heeft en waar ze kiest voor een 'Hard hart'. stilletjes droomt ze over hoe het zou zijn als hun moeder ook hen komt halen. het gemis van de moeder weegt erg zwaar, maar ze hebben elkaar - "van zuster tot zuster, tot de dood hen scheidt".

Het theaterstuk gaat over onvoorwaardelijke liefde en fantastische dromen, maar ook over verantwoordelijkheid en eenzaamheid, over fantasie en realiteit.

U kan uw plaatsjes reserveren via jouwverhaal@telenet.be of via 0473/94 67 14, NIET via LO Pétillante.

DONDERDAG • 01/03/2018

JOKKE & BIG DAVE
('Big' Dave Reniers: mondharmonica en zang, Jokke Schreurs: Gitaar en zang)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


Welkom in Lo Pétillante voor een avondje Blues met Big Dave Reniers en Jokke Schreurs. It blows, it sucks. We kunnen over ‘respect’ leuteren tot er niks van overschiet. We kunnen wat zitten sabbelen aan ’t woord “authenticiteit”, maar we zijn niet zwart en niet in Mississippi geboren.We suck!
We spelen blues zoals we dat al heel lang kennen… Al héél lang… It sucks,… maar beter gaat ge niet vinden. Dus… zin in een avond eigenzinnige, akoustische, in blues gefundeerde muziek? Big Dave en Jokke zetten een complexloze pure vertolking van zwarte rootsmuziek, met een gevarieerd répertoire van Skip James tot Junior Wells,…. van Son House tot Bo Diddley. • vrije bijdrage

Dave Reniers (mondharmonica en zang) begon op zijn dertiende de “harp” te bespelen en is dat blijven doen in verschillende Belgische bands zoals the Dizzy Dave Band, The Electric Kings, The Elmore D. Band 44rave. Samen maakten ze de muziek voor de nieuwste show van Warre Borgmans (Blèten).

Jokke Schreurs (gitaar en zang) heeft er ondertussen zo'n dertig jaar als professioneel muzikant opzitten en staat vooral bekend als jazz-gitarist, maar hij groeide wel degelijk op met Son House, Big Joe Williams, Robert Johnson, Big Bill Broonzy,... Dit is voor hem terug naar de roots.

ZATERDAG • 10/03/2018

DE GEEST
(Met o.a. Geert Vanloffelt)
CONCERT
20:15 (19:45)
15
12,50
Een topgroep in het Vlaamse muzieklandschap is opnieuw op tournee, én ze komen langs in LO Pétillante! Een geweldig vooruitzicht! Bijna drie jaar geleden stond De Geest bij ons op de planken en sloeg ons met verstomming. Zanger en boegbeeld Geert Vanloffelt zong toen met zijn nieuwe project de single 'Maan' probleemloos de hitparade in.

De nummers kregen intussen de kans om verder te rijpen. Drie jaar en resem radiohits later, hebben ze hun eerste full-cd klaar, met daarop meteen al verschillende oorwormpjes. Die komen ze met het nodige enthousiasme aan jullie voorstellen. Verwacht de betere Nederlandstalige pop, met vaak erg knappe arrangementen. Luister zeker ook naar de diepzinnige of verhalende, maar soms ook poëtische teksten. De nummers op het titelloze album zwerven tussen bloedmooie ballads zoals "Schemerlicht" en "Maan", uptempo feelgoodnummers zoals "Wereld", en alles wat daartussenin ligt. Onze zaal is niet groot, wees er tijdig bij!

WOENSDAG • 14/03/2018

BUDDYWERKING
(FEDASIL)
INFOAVOND
19:30 (19:00)
gratis
Met dit initiatief wil het opvangcentrum werken rond de integratie van haar bewoners. Bent u minimum 18 jaar, heeft u af en toe een vrij moment en helpt u graag andere personen? Dan is het Buddy-project misschien wel iets voor u. Bijvoorbeeld door via een uitstap of een activiteit in huislijke sfeer de bewoners meer vertrouwd te maken met het leven in België. Daarbij kunnen zij tegelijkertijd hun Nederlands oefenen.
Tijdens deze infoavond verneemt u hoe alles in zijn werk gaat. Graag laten wij ook een voogd en een buddy aan het woord, die zijn/haar ervaring met u deelt. • INFO:  Flyer of info.broechem@fedasil.be

ZONDAG • 18/03/2018

GEDICHTIGE GEDACHTEN
(Met Wim Van Deuren)
VERNISSAGE GEDICHTENEXPO
15:00 (14:00)

Wim Van Deuren is een vaste waarde in ons huis. Als hij het wat minder druk heeft met voorstellingen op poten te zetten in LO Pétillante, toert hij al eens met de Scabs rond. Maar nu is het tijd om eens alleen op een podium te staan. Of zitten. Sterker nog: zonder instrument...

De boodschap van Wim aan ieder van u: "Ik krijg de eer en heb het genoegen om van maart tot en met april een selectie van mijn gedichten te exposeren in LO Pétillante in Ranst. Op zondag 18 maart plechtigen we dat huldig in (of omgekeerd - dat zien we tegen dan wel) met een voorleesmoment. Dát MOMENT vindt plaats om 15u. Dan lees ik een selectie gedichten voor, vertel één en ander over de achtergrond van het gedicht en daarna vliegen we met z'n allen in het lokale Titsenbier. Ik hoop dat je d'r bij bent! Tot dan!"

Pssssst: One More Thing… Als alles meezit, volgt er die dag nog een extra verrassing. ;-) • vrije bijdrage.

WOENSDAG • 21/03/2018

TAFELVRIENDEN
GEZELLIG SAMEN AAN TAFEL! 19:00 (18:45)
21
Daar is de lente! Daar is de zon! Het menu moet nog rijpen, maar inschrijven is al mogelijk.

Inschrijven kan t.e.m. dinsdagochtend 20 maart via lo@lo-petillante.be. Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.

ZATERDAG • 24/03/2018

BJOOZS?! 2018 • FINALE
(met dit jaar maar liefst 28 onversterkte muzikanten op het podium)
TALENTENJACHT
19:30 (19:00)
12
14
Aan het festival STERK ONVERSTERKT is een jaarlijkse wedstrijd verbonden. De kandidaten werden zorgvuldig geselecteerd . Maar liefst 7 finalisten, met in totaal nét geen 30(!) muzikanten, stellen zich in deze letterlijk 'grote' finale van "Ben Jij Onversterkt Ook Zo Sterk!?" aan jullie voor. Dat zijn dit jaar – in willekeurige volgorde: Cannaerts & Van Cutsem, Jonas Meersmans, Fyra Quartet, The Daisy Crookeds, The Quest, Geert Peeters & Al Johns, en Karla & Patricia.

Kom zeker supporteren voor deze moedige deelnemers, die publiek en jury voor zich proberen te winnen.… helemaal onversterkt. Stem uw favoriet naar het festival en geniet van een prachtige avond vol muziek, een snuifje humor... en af en toe een klein drama.

TICKETS VIA STERK ONVERSTERKT VZW. Wees er snel bij: vol is vol. Vorig jaar speelden de finalisten voor een full house. Wie al wat meer info over de kandidaten wil opzoeken, kan daarvoor terecht op Facebook. Hier vinden jullie hen allemaal op een rijtje.

DONDERDAG • 05/04/2018

KYLE CAREY (USA)
(met Kyle Carey: gitaar / zang, Nikki Verlinden op viool, Amy Merrill op altviool en Ronnie Godin op banjo)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


Na een succesvolle tournee in 2016, keert de Amerikaanse singer songwriter en gitariste Kyle Carey terug naar Europa. Ditmaal stopt ze ook even in LO Pétillante! Ze brengt een programma mee vol nieuwe liedjes uit haar splinternieuwe album "The Art Of Forgetting", en vaste waarden uit haar uitgebreide repertoire. Ze omschrijft haar muziek als Gaelic Americana. Voor wie wil weten wat dát dan precies inhoudt, zijn er tal van filmpjes van Carey te vinden op youtube. Grasduin eens langs "Northstar", uit een vorig album, een live-performance met Gillebride MacMillan, of het dromerige en splinternieuwe "Forgetting", dat pas eerder deze week gereleased werd. Wie haar wil volgen kan terecht op haar Facebook-pagina.

Deze sympathieke, hartelijke dame omringt zich in LO Pétillante met Nikki Verlinden op viool, Amy Merrill op altviool en Ronnie Godin op banjo. We durven nú al beweren dat dit een onvergetelijk concert wordt! Maken jullie het ook voor hen onvergetelijk?! • vrije bijdrage

VRIJDAG • 13/04/2018

pIE p.KLEIN

ENERGIEK MUZIEKTHEATER
21:00 (20:30)
12,50€
15
pIE p.KLEIN brengt zijn eerste theatershow 'Belhamel'; een energieke muziekvoorstelling die je meeneemt naar Vlaamse voortuintjes, Brusselse achterbuurten, Spaanse costas en Portugese bergvlakten.
pIE p.KLEIN speelt 'cabaretpunk': een kruising van punk, ska, pop, theater en kleinkunst. Catchy nummers met melodieën die blijven kleven. Gitaar, bas, piano, accordeon, percussie, 2 trompetten, 5 stemmen, 10 handen en een hart vol goesting en podiumplezier.
De groep stond al 2 keer in de halve finale van de Nekkawedstrijd en 6 keer op het podium van het gekende Na fir Bolg-festival. Hun single 'Alfaman' haalde de playlist van Radio 1.

DONDERDAG • 03/05/2018

EL & OHM
(Tom Garré: piano, Christel Van den Broeck: stem)
SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


El & Ohm brengt gezongen pianoballads opgebouwd rond het pianopspel van Tom Garré en de diepe stem van Christel Van den Broeck. Naast de eigen nummers van de cd 'Free me', brengen ze heel wat covers mee, zowel Engels- als Franstalig. Denken we aan Christy Moore, Suzanne Vega, Anouk, Joni Mitchell, Nick Cave, Serge Lama, Jacques Brell, Edit Piaf,... Op Youtube zijn enkele nummers al eens te beluisteren. We zetten jullie alvast op het spoor van "Mosaïc" uit de cd "Free Me".
Wie nog meer wil weten, kan ook terecht op hun Facebookpagina. Vrije bijdrage.

ZATERDAG • 5/05/2018

THE BONNIE BLUES
(Nele Paelinck: viool & zang, Juno Kerstens: contrabas & zang, en Laura Vanden Heede: gitaar & zang)
CONCERT
20:15 (19:45)
12,50€
15
The Bonnie Blues wisten in een mum van tijd Vlaanderen te veroveren. Niet moeilijk als je weet dat de drie samenstellende flamboyante dames echte klassemuzikanten pur sang zijn.
Nele speelde bij onder meer bij School is Cool, Juno zorgde recent mee voor onvergetelijke optredens van Mira, en Laura 'Jonna' Vanden Heede, is half opgegroeid in LO Pétillante en verbaasde er meermaals groot en klein, dus die moeten we u niet meer voorstellen.

De dames brengen u een grote variatie aan nummers uit lang vervlogen en minder lang vervlogen tijden. Luister alvast even naar "It's a sin to tell a lie", maar hun oeuvre gaat van slowfox tot calypso, van bolero tot barbershop ragtimes, alles heerlijk meerstemmig gezongen. Een avondje vol muzikaal plezier en fijne humor. Of wat dacht u van "Hawaiian War Chant"?

Wie nog meer wil weten over de (inter)nationale belevenissen van de dames vindt een bezoekje aan hun facebookpagina vast de moeite waard.

VRIJDAG • 25/05/2018

GENTLEMEN4SWING
(Erwin De Ryck: piano, Jan Beyers: sax, klarinet, dwarsfluit, Frank Picavet: bas, Jan Van den Eynde: drums)
CONCERT
21:00 (19:00)


De heren waren vorig seizoen al eens te gast, toen ze zo vriendelijk waren om – erg succesvol – een andere band te vervangen.

Gentlemen4swing brengt een boeiende mix van swing, jazz en latin. ERWIN DE RYCK is muziekpedagoog en pianist bij de New Sound Big Band. Hij is de drijvende kracht en muzikale leider van Gentlemen4swing en neemt de piano voor z'n rekening. Voormalig orkestleider en muziekdocent JAN BEYERS kan zich volledig uitleven in G4s, Hij doet dat op sax, klarinet en dwarsfluit.FRANK PICAVET heeft een gevarieerde muziekcarrière achter de rug en toont zijn passie voor jazz in enkele big bands en in G4s. Hij zorgt vanavond voor voldoende bas. JAN VAN DEN EYNDE legde samen met Erwin de fundamenten voor G4s. Vanavond bespeelt hij de drums voor u. • Vrije bijdrage.

VRIJDAG • 01/06/2018

BRAM JAM
(Bram Deckers: Gitaar, Zang - Luc Ceulemans: Accordeon, Mandoline, 5-String Banjo, Tin whistle, Gitaar & Zang)
CONCERT
21:00 (19:00)


Bram jam
is een mengelmoes van muziek uit de jaren 60, 70, 80 met hier en daar een uitstap naar hedendaags werk en eigen nummers.
Covers van de Beatles, John Hiatt, Bob Dylan, Neil Young, … passeren de revue en worden voornamelijk op akoestische instrumenten geïnterpreteerd. Ook Nederlandstalig werk wordt niet geschuwd.
“When young meets old”
Wat gebeurt er als de jonge generatie de muziek van de oude generatie gaat interpreteren?
Bram is een jonge gitarist-zanger die het pad kruist met Luc, die opgegroeid is met deze muziek, en het geheel inkleurt met allerlei verschillende instrumenten. Samen maken ze een smaakvolle blend met ingrediënten uit de muzikale keuken van vroeger en nu. • Vrije bijdrage!

DONDERDAG • 07/06/2018

ORIT SHIMONI (CANADA)

SoLO-CONCERT
20:15 (19:45)


We waren zo onder de indruk van deze Canadese beroepstroubadour, vertel-ster en muzikale filosofe, dat we onmiddellijk na haar optreden in 2017 al een nieuwe afspraak maakten. Haar mooie teksten en intense songs kruipen moeiteloos onder uw vel, waar ze nog dagenlang blijven zitten.
Ze plaatst haar nummers met verfijnde precisie en neemt je mee tot diep in het verhaal. Met haar mooie gitaarspel tokkelt ze vaak op meer dan één gevoelige snaar. Haar bindteksten zijn grappig, ontroerend en amusant; vaak spontaan, anekdotisch of impulsief, maar ze heeft altijd wel iets te vertellen. We zijn verheugd dat ze op haar wereldwijde muzikale reizen even wil stoppen in Broechem.

Even luisteren? Hier is een fragment van haar vorige optreden in LO Pétillante. En als bonus nog eentje met Ingrid Veerman als tweede stem: geniet van het ook al bloedmooie "I Don't Understand". Veel meer moois op 7 juni! • vrije bijdrage!

DINSDAG • 17/06/2018

ONS ZANGKOOR ZINGT VOOR U
TOONMOMENT
20:30 (20:30)


Om 19.30 repeteert ons koor nog even met gesloten deuren. Vanaf 20.30 gaan die deuren dan open voor het publiek en tonen wij u wat we op een lessenreeksje van amper 8 repetities toch al gepresteerd hebben. Er wordt een hapje voorzien voor nieuwsgierige geïnteresseerden.
Gratis inkom uiteraard - Bloemen noch kransen, want er komt een volgende reeks, dus als het kriebelt om in de toekomst mee te zingen, kom dan zeker luisteren.

WOENSDAG • 20/06/2018

TAFELVRIENDEN-BENEFIET
WERELDVLUCHTELINGENDAG
GEZELLIG SAMEN AAN TAFEL! 19:00 (18:45)

De laatste Tafelvrienden van het seizoen is een benefiet! De jongeren van het opvangcentrum Fedasil komen koken. Ze serveren u een wereldbuffet met gerechten uit Afghanistan, Eritrea en Syrië. De opbrengsten van de maaltijd zullen integraal gebruikt worden voor hun activiteiten tijdens de zomervakantie.

Vegetariër? Laat het ons bij uw inschrijving weten.Concert gemist? Schrijf u in op onze nieuwsbrief.